Crowne Plaza Copenhagen Towers – Præsentation af den nye Tesla model S

Da den nye Tesla model S for nylig skulle præsenteres for det danske publikum foregik præsentationen på Danmarks første bæredygtige hotel, nemlig Crowne Plaza Copenhagen Towers.

Det var nok ikke nogen tilfældighed, eftersom den nye model fra Tesla er 100 procent elektrisk. Faktisk må bilen siges at have en hel del til fælles med hotellet, for der er i begge tilfælde tale om bæredygtighed.
Hotellet har ligesom bilen en masse avancerede features, der sikrer en bæredygtig drift, uden at der på nogen måde er tale om afsagn.

Danmarks første Co2 neutrale hotel

Crown Plaza Copenhagen Towers blev valgt til at huse alverdens ministre, præsidenter og eksperter under klimatopmødet i 2009, for det er ikke kun mødefaciliteterne og hotellets beliggenhed, der er unik. Selve byggeriet har sat helt nye standarder for fremtidens hotelbyggeri. Bygningen kan med sine 85 meter nok virke imponerende, men det mest imponerende er næsten det man ikke umiddelbart ser. Hotellet opfylder EU’s krav til certificeret grønt byggeri og er desuden helt Co2 neutralt takket være integrerede solpaneler i bygningen.

Selvom miljø og bæredygtighed er indtænkt som afgørende elementer i byggeriet og driften af hotellet, betyder det ikke at hotellets gæster på nogen måde kommer til at lide afsagn under deres ophold. Crowne Plaza beviser, at det kan lade sig gøre at skabe moderne og komfortable omgivelser og stadig være miljørigtig.

Ved at gennemtænke alle detaljer og processer i driften af hotellet har det vist sig muligt, at integrere miljørigtige løsninger så hotellet kan drives med et absolut minimum af belastning på miljøet, uden at det går ud over gæsternes oplevelse. Dette kommer også til udtryk i hotellets køkken, hvor bæredygtighed er et vigtigt element og mange af råvarerne, der anvendes i køkkenet er derfor lokalproducerede og økologiske. Hotellet har bl.a. egen køkkenhave med krydderurter på et af hotellets tage.

Hotellet er Danmarks første Co2 neutrale hotel, hvor de bæredygtige løsninger fra starten er integreret i bygningen. F.eks. er der integreret solceller i hotellets facade, der leverer miljøvenlig el til hotellets drift. Et grundvandsbaseret opvarmnings- og afkølingssystem sikrer, at temperaturen altid er behagelig uanset årstiden. Løsningen er med til at reducere energiforbruget, så hotellets energiforbrug er næsten 90 procent mindre end andre hoteller i København.


Miljørigtigt hotel med unikke mødefaciliteter

Lige som der bliver gjort brug af den nyeste teknologi i forhold til bæredygtige løsninger er moderne it teknologi også fra starten tænkt ind i forhold til at skabe rammerne for nogle helt unikke mødefaciliteter.
For eksempel kan teknologien diskret og effektivt hjælpe med at styre mødet. Med iButleren, som er en iPad der er til rådighed i alle mødelokaler, er det muligt, at give hotellets servicemedarbejdere besked om, at du fx vil have bragt mere vand eller kaffe til mødelokalet eller skal bruge hjælp, fordi teknikken driller.
Selvom der gøres brug af avancerede tekniske løsninger er det ikke teknikken der springer i øjnene, men derimod en stilfuld indretning, med moderne design møbler i minimalistisk stil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *